Werkwijze dierportretten:

 

Ik maak dierportretten in opdracht aan de hand van een goede foto.

Hoe beter de details zichtbaar zijn op de foto hoe preciezer ik jouw dier kan weergeven.

 

Het portret wordt gemaakt met:

 

* Acrylverf.

Dit is een heldere, makkelijke en sneldrogende verfsoort van goede kwaliteit. Ik kan hiermee heerlijk fijn werken en komt het portret sprankelend tot leven... Als ondergrond gebruik ik schilders karton. Middengrijs is de meest gebruikte kleur als ondergrond.

Naar wens ook een andere kleur mogelijk.

 

 * Conté krijt, Pastel.

Dit is een hard soort krijt waar ik  redelijk fijn mee kan werken. Door dit materiaal wordt een mooie haarstructuur in het portret zichtbaar. Pastel potloden gebruik ik voor de fijnere details.

Middengrijs is de meest gebruikte kleur als ondergrond .

Naar wens ook een andere kleur mogelijk

 

Het portret wordt, indien gewenst, geleverd met een aluminium wissellijst ( merk Barth, Arts & Crafts schilderswinkel) en een natuurwit passe-partout.

 

 

De foto:

 

Het liefst buiten gemaakt, niet in direct zonlicht en zonder flits. Het gaat om de kop van je dier dus deze van dichtbij genomen en goed scherp. Bij het maken van de foto graag op je hurken zitten zodat je fototoestel dezelfde hoogte heeft als de kop.

De foto niet helemaal recht van voren nemen, de stand van de kop het liefst een beetje scheef.

De foto ook niet geheel van de zijkant nemen. Graag minimaal anderhalf oog zichtbaar laten zijn . Dit om diepte in het portret te behouden. Een foto geheel van de zijkant genomen (en maar 1 oog zichtbaar) of helemaal recht van voren geeft geen diepte.

Indien mogelijk kan ik ook langskomen om een foto te maken.

Ik maak gebruik van 1 foto voor het portret en nog wat andere foto's voor de juiste kleur van de vacht en ogen. Tevens een korte karakterbeschrijving van je dier zodat ik zijn/haar temperament kan verwerken in het portret.

Heb je geen goede foto en is je dier al niet meer bij je...

Dan kijken we naar wat je wel hebt aan foto's. Samen komen we dan tot een oplossing.

 

Een voorbeeld van een goede foto.